Recept: Veganistische gevulde ‘eieren’

18 oktober 2013 @ admin  -  2 Reacties

Op de website van Vegetus vonden we een recept voor veganistische gevulde eieren. Martine van Vegetus vond het oorspronkelijke recept op de website van Lagusta’s Luscious. Deze eieren hebben niet alleen de smaak, maar ook de look van echte gevulde eieren.

Ingrediënten
Voor de ‘eitjes’

1 kop (240 ml) ongezoete sojamelk
1 theelepel agar poeder
1/8-1/4 theelepel zwart zout

Voor de vulling

100 gram stevige tofu
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel edelgist vlokken (optioneel)
1/2 theelepel tabasco (optioneel)
1/2 theelepel mosterd
1/2 theelepel witte wijnazijn
1/4 theelepel kerriepoeder
1 mespunt versgemalen peper
1 mespunt zwart zout

Bereiding
Maak de eitjes

Doe de ingrediënten voor de eieren een klein pannetje en breng ze al roerend aan de kook. Laat een minuut of twee-drie zachtjes pruttelen tot de agar goed opgelost is. Doe het gekookte mengsel over in een kannetje waarmee je makkelijk kunt gieten en vul hiermee je eier-vormpjes. Laat de eitjes een half uurtje afkoelen en stollen. Als je haast hebt kun je ze even in de koelkast zetten, dan gaat het wat sneller.
Maak de vulling

Doe alle ingrediënten voor de vulling in de mengbeker van je staafmixer, blender of foodprocessor en pureer ze tot een stevige gladde massa. Proef de vulling en voeg eventueel extra smaakmakers toe. Schroef een dopje met een brede stervormige opening op een slagroomspuit of spuitzak en vul deze met het mengsel.
Vul de eitjes

Hol voorzichtig met een theelepel of Amerikaans theelepelmaatje de eitjes een beetje uit. Haal de eitjes nu voorzichtig uit hun vormpjes. Spuit met de slagroomspuit de vulling in de holtes en schik je eitjes op een bord of schaal. Bewaar de gevulde eitjes in de koelkast. Gekoeld zijn ze een dag of drie houdbaar.

2 Reacties → “Recept: Veganistische gevulde ‘eieren’”


  1. els

    3 jaaren geleden

    Ik ga een poging wagen ben benieuwd.


  2. Christa

    3 jaaren geleden

    Wat een leuk idee! Gebruik je eierdopjes als eivormpjes, of hoe doe je dat? (heb geen eierdopjes)


Laat een antwoord achter